Milyen hatással van bőrünkre a kék fény?

Milyen hatással van bőrünkre a kék fény?

Mindannyian hallottunk már az UV sugárzás bőrre gyakorolt káros hatásairól, azonban keveset tudunk közeli unokatestvéréről, az úgynevezett kék fényről. Alábbi cikkünkből kiderül mi is ez, és milyen hatással van arcbőrünkre.

“A kék fény az elektronikus és digitális eszközök képernyőjén keresztül kibocsájtott fény. Egyes tanulmányok szerint átlagosan napi hat órát töltünk számítógép vagy okostelefon előtt, így érdemes lehet tudnunk, hogy ez milyen hatással van szervezetünkre.

 

Hogyan hat a kék fény a bőrünkre?

Talán néhányan hallottunk már a kék fény szemre és agyra gykorolt hatásairól, azaz, hogy a szemünkben található speciális receptorok sem képesek kiszűrni ezt a fényt, így az közvetlenül az agyunkba jutva egy “”ébresztő”” üzenetet továbbít szervezetünknek. Ez koncentrációs problémákat okozhat, valamint megnehezíti az elalvást. 

Sajnos a kék fény a bőrünkre is kihatással van. Nemrégiben bebizonyították, hogy a bőr mélyére hatolva hozzájárul a bőr korai öregedéséhez, sejtszintbeli elváltozásaihoz, és a sejtmagban lévő DNS megváltozásához. 

Más külső- és belső hatásokkal együtt negatív irányba befolyásolhatja az arcbőr általános megjelenését. 

 

Miért kell védeni bőrünket a kék fénytől?

Az UV sugárzással ellentétben, ami esetében a napégés figyelmeztet minket arra, ha túlzott sugárzásnak tettük ki bőrünket, a kék fény nem okoz azonnali elváltozásokat bőrünkön. Azonban láthatatlan agresszorként idővel sejtkárosodáshoz és felgyorsult bőröregedéshez vezet, tehát mindenképp érdemes védekeznünk ellene. 

 

Hogyan védhetjük meg bőrünket a kék fény káros sugaraitól?

Az Elixir Jeunesse termékcsalád aktív növényi összetevője az aphloia megvédi a bőrt a káros oxidatív hatásokkal szemben:

– Mind a kollagént szintetizáló fibroblasztok, mind az extracelluláris szövet szintjét képes biztosítani a bőr rugalmasságát.*

– Az ultrakoncentrált aphloia kivonat a bőr felszínén védi a keratinocitákat, melyek elengedhetetlenek a bőr ellenálló képességének fenntartásához. Ez segíti az arcbőrt az időjárás és a környezetszennyezés káros hatásainak leküzdésében.*

Az ultrakoncentrált aphloia kivonat védi és regenerálja a bőrt, lehetővé téve, hogy tovább megőrizze feszességét és természetes fényét.

*In vitro tesztekkel bizonyított hatás

 

Mit fontos mindenképp megjegyeznünk a kék fényről és hatásairól?


– A kék fény láthatatlan, és közvetlen hatásai sem érzékelhetőek szabad szemmel

– Rendkívül erős áthatoló képességgel rendelkezik

– Egyre nagyobb és nagyobb sugárzásnak vagyunk kitéve

– Nap mint nap jelenlévő káros környezeti hatásnak vehető, hiszen naponta átlagosan 6 órát töltünk különböző képernyők előtt

– A bőr védelme elengedhetetlen a kék fény okozta idő előtti bőröregedés elleni küzdelemben

– Az ultrakoncentrált aphloia kivonat a bőr mélyére hatolva véd a kék fény káros hatásaival szemben”