Zsíros a bőröm, mit tehetek!?

“A zsíros bőrt a felszínén felhalmozódó faggyú okozza. Egyesek bőre természetéből adódóan több faggyút termel mint másoké de olyan külső tényezők mint a stressz, helytelen étrend, vagy a légszennyezés is hozzájárulhatnak a bőr zsírosodásához. Ez leggyakrabban a T-vonalban jelentkezik, azaz a homlok, orr és áll területein.

Így veheted fel a harcot a zsíros bőr ellen:

 

1. Mindig alaposan tisztítsd meg bőrödet

Nem lehet eléggé hangsúlyozni az arctisztítás fontosságát, különösen ha zsírosodásra hajlamos bőrrel rendelkezel. Minden reggel és este érdemes alaposan megtisztítani arcunkat, azonban oda kell figyelnünk milyen terméket választunk, mert egyes készítményekkel az ellenkező hatást érhetjük el. A Sébo Végétal tisztító arclemosó zselé segít megszabadítani a bőrt a felesleges faggyútól, és segít eltávolítani a szennyeződéseket, valamint a sminkmaradványokat.


2. Hámlasztás

Sajnos a zsíros bőr több szennyeződést vonz magába, így érdemes heti 1-2 alkalommal hámlasztót használnunk a megfelelő tisztítás érdekében. A Sébo Végétal tisztító arcradír barackmagőrlemény segítségével természetesen tisztítja bőrödet, anélkül, hogy szárítaná azt.
Ezután, az extra ápolás érdekében, alkalmazd a Sébo Végétal agyagos tisztító arcmaszkot, mely remek kiegészítője a zsíros bőr szépségápolási rutinjának, segíti bőröd tisztítását és feltöltődését.

 

3. Mindig hidratálj

A zsíros bőr nem egyenlő a hidratált bőrrel! A hidratálás sosem elhanyagolható lépés, zsíros bőr esetében sem, ugyanis táplálás hiányában a bőr nem képes megfelően működni. A zsíros érzet mellett bőrünk kényelmetlenűl húzódóvá válhat. Megoldásunk a Sébo Végétal arcápoló zselés krém, mely könnyed gél állagának köszönhetően frissítő és könnyű érzést biztosít arcbőrödnek.

 

4. Válassz megfelelő sminktermékeket

Fontos, hogy sminktermékeid is igazodjanak a bőröd egyedi igényeihez. Zsíros bőr esetén kerüld az olyan termékeket, amelyek eltömítik pórusaidat, és válassz könnyed, a bőr lélegzését elősegítő darabokat. Az Yves Rocher Super Mat alapozó a tökéletes választás számodra ha zsíros bőrrel küzdesz.

 

5. A gyönyőrű bőr titka az egészséges életmód

Mindenekfelett, ami igazi segítséget nyújthat problémás bőr esetén, az az egészséges életmód. A túlzott faggyútermelés egyik oka a nem kiegyensúlyozott étrend. Fontos, hogy kerüljük a cukros és zsíros ételeket, amelyek fő támogatói a pattanások és zsíros bőr kialakulásának. Válassz omega-3 zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag ételeket, mint például a citrusfélék, sárgarépa, bogyósgyümölcsök és a hal. Segítik a sejtek oxigénfelvételét, simává és rugalmassá teszik bőrödet!

A zsíros bőr másik kiváltó oka a stressz lehet, amit könnyedén orvosolhatunk egy kis testmozgással! A fizikai aktivitás elősegíti a vérkeringést és hozzájárul a nyugodt életmódhoz. Végezetül pedig győzödj meg róla, hogy elég alvást biztosítasz e szervezetednek!

 

6. Mi változott az Yves Rocher termékeiben?

A Sébo Végétal termékcsalád lehetőséget kínál a zsíros bőr kordában tartására, és az egyenletes arcbőr elérésére. Hogyan teszi lehetővé mindezt? Kanadai boreál tea kivonattal! A kanadai boreál tea kivonata mélyen a bőrfelszín alatt fejti ki jótékony hatását, segít megakadályozni a bőrhibák kialakulását, és egységesíti a bőrfelszínt. Ez az exkluzív hatóanyag az Yves Rocher jóvoltából szabadalmaztatás alatt áll Franciaországban, és jó hír, hogy az összes Sébo Végétal termékben megtalálható!

Kezdd el a megfelelő bőrápolási rutin kialakítását még ma!”